Valpträff - Kull 2
Valpträff - Kull 1
Backamo den 29 - 30 mars 2014
4 valpar av sju var med då de andra hade förhinder.
Det var: Charlotte med Easton, Mikael med Suraya, Dan med Titus och sist men inte minst Johanna med Zion.På lördagen träffades vi vid 11-tiden för att gå ut på promenad så att hundarna fick bilda en flock. Även ägarna fick en chans att prata med varandra. Efter det var det en sväng ner i butiken som ligger i området och sedan var det dags för ringträning. Vi avslutade dagen med visning av trimning och en trevlig lunch.

På söndagen kom Titti Karlström och skulle instruera oss om grunderna inför kommande jaktträning.
Hon tittade på hur mycket jakt de hade i sig och visade ett viktigt moment - "Nära" för att få en riktigt följsam hund. Detta var mycket uppskattat och deltagarna fick en "aha-upplevelse". Stort TACK, Titti!

Lite ringträning med Easton och Titus (Bildcollage)
Övning ger färdighet. De andra tittade på för att få kunskap.Lite bilder från apportering som gick in mellan två stora granar och där fick man se vad man behövde träna på.

Några tyckte det var äckligt att gå in mellan granarna själv - mer träning i skogsmiljöer. Även se att man behövde träna mer på både greppande och avlämningar men de är ju nybörjare och har tiden framför sig.


När Suraya skulle apportera hann jag inte med med kameran då jag hade ställt in den fel. Därför så få bilder.